Hakukuulutus killan historiateoksen apukäsiksi!

 

Killan historiateosta on työstetty tähän mennessä historiatiimin voimin, mutta tälle vuodelle historiajaos kaipaa lisäkäsiä avuksi. Siispä kuulutamme seuraavat pestit haettaviksi: 


Haastattelija (3-5 hlö) 


Pestin kesto: 1.1.-31.12.2019 
Pestin kuvaus: Haastattelijana pääset kontaktoimaan ja keskustelemaan vanhojen kiltalaisten ja muiden kiltaan vaikuttaneiden henkilöiden kanssa, sekä kuulemaan heidän tarinoitaan omista opiskeluajoistaan. Lisäksi tehtäviin kuuluu haastattelujen jatkokäsittely kirjoittajaa varten.
Ajankäyttö: Aikaa pestiin menee haastattelujen verran, eli muutama tunti pääosin arki-iltoina. Haastatteluja pyritään toteuttamaan kerran pariin viikkoon. Lisäksi haastattelutiimi kokoustaa arviolta kerran kuukaudessa ja haastateltavien kontaktoimiseen tulee varata aikaa. 
Pestin tuki: Tukea tehtävään saat historiatiimin haastatteluvastaavalta sekä muulta historiatiimilta ja haastattelijoilta. 


Kuvatoimittaja (4-6 hlö) 


Pestin kesto: 1.1.-31.12.2019 
Pestin kuvaus: Kuvatoimittajana tehtävänäsi on digitoida killan kuva-arkistoa. Samalla pääset myös päästämään sisäisen salapoliisisi irti, sillä kuvatoimituksen tehtävänä on myös selvittää kuvissa esiintyviä henkilöitä, paikkoja ja ajankohtia. Oma kuvatoimitukseen soveltuva skanneri (> 600 dpi skannauslaatu) katsotaan eduksi tätä pestiä hakiessa! 
Ajankäyttö: Aikaa pestiin kuluu kuvatoimitusviikonloppujen/-iltojen muodossa. Kuvatoimitusviikonloppuja pyritään järjestämään pari-kolme lukukaudessa ja näitä suunnitellaan ja täydennetään toimitusiltojen muodossa, joita on arviolta kerran kuukauteen. 
Pestin tuki: Tukea tehtävään saat historiatiimin kuvatoimitusvastaavalta sekä muulta historiatiimilta ja kuvatoimittajilta. Lisäksi kuvatoimitusviikonloppuihin toimitetaan tarjoiluja historiateoksen budjetista. 

Molemmat pestit sopivat kaikille killan historiateoksesta kiinnostuneille fuksista N:ään. Osallistumalla saat varmasti kädenjälkesi näkyviin ainutlaatuisessa kiltaamme kuvaavassa teoksessa! Mikäli kiinnostuit jommasta kummasta pestistä, niin täytä oheinen lomake. Tai jos mieleesi tulee jokin muu tapa, jolla voit auttaa teoksen tekemisessä, ilmoita myös siitä lomakkeen avulla. Lisäksi voit kertoa jos pystyt lainaamaan skanneria (väh. 600 dpi laatu) historiaprojektin käyttöön, vaikkei aikaa pestiin lähtemiseen löytyisi. 

Voit ilmiantaa itsesi mukaan täällä: https://goo.gl/forms/qi0sbOhUvimnVt1T2