Teekkarius

 

Meitä teekkareita on todella moneen lähtöön. Minkäänlaista perus- tai ihanneteekkaria ei ole olemassa, vaan paras teekkariuden määritelmä kuuluukin: "teekkarius on kaikkea sitä, mitä teekkarit tekevät". Yksi asia meitä kaikkia kuitenkin yhdistää. Opiskelemme jotain tekniikkaan liittyvää täällä Aalto-yliopistossa.

Teekkariutta on vaikkapa toimiminen killoissa tai jossain AYY:n lukuisista yhdistyksistä. Teekkariutta on yhtä lailla SIK:n tapahtumien järjestäminen tai niihin osallistuminen kuin vaikkapa laulaminen Polyteknikkojen Kuorossa tai sukeltaminen Polyteknikkojen sukelluskerho Kuplassa. Erilaisiin yhdistyksiin pääset tutustumaan AYY:n yhdistyslistasta.

Kaikille varmasti löytyy jotain itseä kiinnostavaa. Jos jo valmiiksi olemassaolevista yhdistyksistä ja seuroista ei löydy sopivaa, voit toki perustaa oman. Yhdistysten toimintaan voi jopa saada tukea ylioppilaskunnalta.

Teekkareilla, varsinkin otaniemeläisillä, on pitkä ja vahva historia. Siihen kannattaa tutustua, jotta saa jonkinlaisen kuvan siitä vahvasta teekkarihengestä, joka meillä täällä opinahjossamme vallitsee ja on vallinnut koko sen historian ajan. Polyteekkarimuseo sijaitsee Jämeräntaival 3:ssa ja siitä tietoa löytyy museon omilta kotisivuilta.

Teekkariuteen kuuluu olennaisena osana mukautuminen ajan vaatimuksiin. Jos asiat tehtäisiin aina vanhaa toistaen, ei voitaisi enää edes puhua teekkariudesta.

Vaikka pitkästä historiasta kannattaa olla ylpeä, ei sitä tarvitse kokea taakkana. Uutta historiaa luodaan koko ajan ja tässä on meillä kaikilla mahdollista olla mukana. Ole aktiivinen, ota asioista selvää ja osallistu kaikkeen mahdolliseen. Tulet varmasti yllättymään kaikesta siitä mitä täältä keskuudestamme löytyy.

Herrasmies- tai herrasnaisuus kuuluu olennaisena osana teekkariuteen. Hyvät käytöstavat on syytä aina pitää mielessä, liikuttiin sitten puku päällä excuilla tai sitseillä tai haalarit päällä Tukholman illassa. Teekkarin käytösoppaan löydät täältä.