Hallituksen kuulumiset

30.11.2021

Ilmoitusasiat

Tuolla on pirun kylmä.

Pikkujoulusesonki alkaa olla käynnissä.

Toinen teekkarikokous on tällä viikolla.

Edellisten kokousten pöytäkirjat

Hyväksyttiin pöytäkirja SIKH33/21.

Toimikunnat ja tulevat tapahtumat

Puheenjohtaja: Selvitty Sähköpäivistä, suunniteltu KAH:ia

Rahteeri: Sihteeri: Ei uusia kuulumisia.

Rahastonhoitaja: Ei uusia kuulumisia.

FTMK: Sähköpäivistä sekä Oikosulusta selvitty. Otacruise oli ja meni. Viimeiset tutustumiset syksyltä käyty. FTMK pikkujoulut tällä viikolla.

ISOvastaava: Ei uusia kuulumisia.

HVTMK: Ei uusia kuulumisia.

OPTMK: Keskustelua Aallon tavoitteista kasvattaa sisäänottoa käytiin 25.11.2021. Aallon vuotuinen sisäänotto on kasvanut noin 400 opiskelijalla vuosien 2019-2021 välillä. Tekniikan alat (ENG, ELEC) ottavat näistä ~170. Tämä kasvu tulee jatkumaan vastedeskin. Tämä kasvu on vaatimus akateemiselle jatkuvuudelle. Jopa kansallisella tasolla suomalaiset opiskelijat eivät riitä, vaan tätä tarkoitusta varten opiskelijoita on otettava ulkomailta. Kaikkea tarvitaan lisää: rahaa, osaamista, tiloja ja henkilöstöä. Massa sisäänotto myös tuo omat ilmenevät ongelmansa. Opikset nostivat esiin kukin omat huolensa.

Tilojen puute ja rajallisuus kurittavat kaikkia. Sama tilojen puute vaivaa sekä koulua, että kiltoja. Varsinkin labroja vaativat linjat ovat kapasiteetti rajoilla. Myös muutamilla killoilla fuksien määrän kasvu on saavuttanut jo kipurajan. Alempien sisäänpääsyrajojen linjoilla ollaan jo huolissaan pitkittyneistä ja keskeytyneistä tutkinnoista. Opiskelijoiden alhainen lähtötaso aiheuttaa todennäköisemmin suurta kärsimystä itse opiskelijalle. Tämän lisäksi jokainen puutteelliset lähtökohdat omaava opiskelija vaatii koululta enemmän resursseja ja riskeeraa alati kasvavan keskeytyksen riskin. Sisäänpääsyrajan peilatessa pelkkää sosioekonomista suosiota, on akateeminen merkittävyys jo menetetty. FuksiProffaBuffan suunnittelu on myös pistetty tulille. Joskin heiluva COVID tilanne voi tämänkin suunnitelman hyvin nopeasti haudata. Loppu sopiminen jää sitten seuraavalle Opintomestarille ja kippareille.

OTMK: Heevit menivät loistokkaasti. Sähköpäivien sitsit ja sillis onnistui hyvin. PikoJoulen ilmoitus tullut.

TTMK: Azuren kanssa jutustellaan edelleen, nyt saatiin vihdoinkin se subscriptioni credittien alle. Sik.ayy.fi ohjaa kivasti uuteen webiin taas.

UTMK: Sähköpäivät menivät hyvin ja vieraat viihtyivät. Tällä viikolla SIK x Kopeda -pikkujoulut, Wappusimulator ja reissu Tampereelle.

YTMK: Sähköpäivistä selvittiin ja yritykset vaikuttivat tyytyväisiltä ja kiittivät tapahtumasta.

Hallintoasiat

Ei hallintoasioita.

Talousasiat

Hyväksyttiin liitteen 8.1 mukaiset laskut ja raha-anomukset.

Muut esille tulevat asiat

Keskusteltiin, että kommentoidaan hallituksen kesken tilojen uudesta varauskierroksesta.

Keskusteltiin yleisestä anonyymistä palautuslaatikosta kiltatoimintaan liittyen. Palautteet käsiteltäisiin hallitusten kokouksissa.

Keskusteltiin tulevan teekkarikokouksen aiheista, joita ovat muun muassa teekkarikokouksen puheenjohtajan valitseminen ja Teekkariyhdistyksen perustaminen.

Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään tiistaina 7.12.2021 klo 18.00.

Jos tulee kysyttävää, niin ota ihmeessä yhteyttä hallitukseen: hallitus@sahkoinsinoorikilta.fi