Tee yhteistyötä tulevaisuuden huippuosaajien kanssa!

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta on loistava ja hyvinvoiva opiskelijayhteisö, joka vie sähkötekniikan avulla maailmaa eteenpäin. Kilta pitää jäsenistään huolta ja työelämän taitojen oppiminen onkin yksi killan tärkeistä arvoista. Siksi myös yritysyhteistyö on killalle hyvin arvokasta. Kilta järjestää paljon yhteistyötapahtumia, joissa kiltalaiset pääsevät tutustumaan yhteistyöyrityksiin ja killan tärkeänä tehtävänä on jakaa esimerkiksi työpaikkailmoituksia jäsenistölle.

Lyhyesti killasta ja sen toiminnasta

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan jäsenistöstä valmistuvat maan parhaimmat matematiikkaa ja fysiikkaa soveltavat huippuosaajat. Killan tehtävänä on pitää jäsenistään huolta ja edistää aktiivisesti jäsenten ja toimijoiden jaksamista. Killassa opitaan myös tärkeitä työelämätaitoja ammattimaisen killan johtamisen kautta.

Yhteistyömahdollisuudet

Yhteistyömahdollisuuksista voi tiedustella lisää killan yrityssuhdemestarilta.

Yritysbrunssi

Yritysbrunssi on Sähköinsinöörikillan, bioinformaatioteknologian ainejärjestö Inkubion, sekä automaatio- ja systeemitekniikan ainejärjestö AS:n syksyllä järjestämä yritystapahtuma. Tapahtumassa luodaan yrityksille mahdollisuus tavata tulevaisuuden ammattilaisia maukkaan brunssin lomassa. Yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä oman ständin luona, pitää esitelmä ja/tai tuoda yritykselle tärkeitä tuotteita esille.

Haalarimainonta

Sähköinsinöörikillan ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat opiskelijahaalarinsa heti syksyn ensimmäisenä päivänä. Yritysten on mahdollista ostaa mainostilaa haalareista ja samalla lunastaa esiintymispaikka haalareiden luovutustilaisuuteen, "Haalarigaalaan". Tilaisuus on erinomainen paikka jäädä heti uusien opiskelijoiden mieleen.

Excursiot

Excursioiden tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua yritysmaailmaan. Excursioita, tai tuttavallisemmin excuja, järjestetään niin lähelle kuin kauaskin ja niillä tarkoituksena on päästä vierailemaan yrityksen tiloihin ja tutustumaan yrityksen kiinnostaviin työntekijöihin ja työtehtäviin. Hauskanpito ja teekkariperinteiden vaaliminen ovat tärkeä osa jokaista excua.

Potentiaalin Tasaus

Kiltamme viettää perinteikkäitä vuosijuhliaan helmikuun kolmantena lauantaina. Potentiaalin Tasaus on kiltamme juhlavin ja rakkain tapahtuma. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua vuosijuhliin niin pienellä kuin suurellakin panoksella. Killan 100-vuotisjuhla PoTa100 lähestyy myös kovaa vauhtia. Jos yrityksesi on kiinnostunut 100-vuotisjuhlasta, kannattaa ohjautua osoitteeseen sik100.fi.

Killan nettisivut ja työpaikkamainokset

Killan nettisivuilla on listattu killan yritysyhteistyökumppanit. Killan sivuilta löytyvät myös yritysyhteistyökumppaneiden avoimet työpaikkamainokset. Nämä mainokset ohjataan killan jäsenistölle eteenpäin myös viikottaisin kiltamailin kautta, jotta kaikki mainokset saavat parhaan mahdollisen näkyvyyden kiltalaisten arjessa.

Sössö

Sössö on Sähköinsinöörikillan hauska ja rakas opiskelijalehti. Sössö on kerännyt suosiota ja kartuttanut lukijamäärää jo vuodesta 1969 asti. Sössö ilmestyy perinteisesti paperisena, mutta myös Netti-Sössössä julkaistaan jatkuvasti uusia artikkeleja. Sössö tavoittaa noin tuhat elektroniikan, sähkötekniikan ja tietoliikennetekniikan opiskelijaa sekä koko tiedekunnan henkilökunnan. Lisäksi lehti lähetetään muille opiskelijajärjestöille. Yritysten on mahdollista saada mainostilaa Sössön sivuilta.

Olethan yhteydessä!

Yllämainituista mahdollisuuksista, sekä muista ideoista kiinnostuneena, voit olla yhteydessä Yrityssuhdemestariimme Ottoon.

Yrityssuhdemestari

Otto Julkunen
044 973 2842
otto.julkunen@aalto.fi

Mainos Sössöön?

Killan lehden mediakortin löydät täältä ›

Työpaikkailmoitukset

 • Exploring nanostructured hydrophobic antireflection coatings with a commercial twist

  Team and technology We are a 3 person team pursuing the commercialization of superhydrophobic antireflection coatings based on nanostructured aluminium oxide. Current applications of the film range from broadband and omnidirectional optical antireflection coatings to biomedical coatings.The coating technology has been developed by the team, see link for details https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acsami.0c12465.

  Job description We are looking for a person to help in manufacturing different prototype coatings and support in research and characterization of the said coatings for future commercialization in mind. Coating applications vary from optical components and systems to biomedical applications utilizing the superhydrophobicity of the surface. For a MSc thesis work there are many possible topics here, and for a researcher an interesting job opportunity. If the applicant is a MSc worker the supervising professor will be professor Harri Lipsanen from the Nanoscience and Advanced Materials Group.

  Requirements Knowledge of optics/optical coatings or biomedical coatings, and experience in working in a clean room environment are the core of the job so experience/knowledge in these is very helpfull. Fluent english is a mandatory skill. The following skills or knowledges are also beneficial: · Experience in microfabrication techniques · Cell biology and cell growth · Knowledge of atomic layer deposition · High-school inorganic chemistry or better is an asset · Electromagnetics and solid state physics are both beneficial · Entreprenurial attitude as the project revolves around commercialization · Interest in science

  Salary and contract This position will be filled up to six (6) months. The salary follows the standard salary level of research assistants in the School of Electrical Engineering, based on the acquired study credits. We prefer that the work starts 1.7.2021 but this is flexible, however the project will end by January 1, 2022.

  Students studying for a master’s degree can apply for this position, as well as already graduated people for example in their post-doc phase or people from industry looking for something different.

  More Information For additional information, please contact D.Sc. Christoffer Kauppinen, christoffer.kauppinen(ät)aalto.fi.

 • Murrelektronik Power Oy etsii kehittymishaluista ja omatoimista työntekijää R&D Engineer (FW) tehtävään

  Murrelektronik on maailman johtava automaatioratkaisujen kehittäjä, valmistaja ja jakelija, joka työllistää maailmanlaajuisesti yli 3000 työntekijää. Tuotteemme voidaan jakaa neljään keskeiseen ryhmään: Virtalähteet ja ohjaus, liitännät, kaapelit/liittimet ja IO-järjestelmät. Laadukkaat, innovatiiviset tuotteemme ja keskittymisemme markkinoiden vaatimuksiin erottavat meidät kilpailijoistamme.

  Murrelektronik-tuotteet ovat olleet yli 20 vuotta saatavilla Suomen markkinoilla. Olemme toimineet valmistajan omana myyntiyhtiönä huhtikuusta 2011 alkaen vastaten kokonaisuudessaan Murrelektronik-brändistä Suomen markkinoilla. Keväällä 2012 nimenmuutoksen myötä Murrelektronik:n Suomen yksikön nimeksi tuli Murrelektronik Power Oy. Toimipaikkamme on Lahdessa.

  Murrelektronik Power Oy etsii kehittymishaluista ja omatoimista työntekijää R&D Engineer (FW) tehtävään! Liityt osaksi kymmenhenkistä tuotekehityksen asiantuntijajoukkoa, jossa on laaja-alaista osaamista niin elektroniikka kehityksessä, mekaniikassa kuin sulautettujen järjestelmien kehittämisessä. Murrelektronikilla yhdistyy mukavasti suuryrityksen leveät hartiat, vakavaraisuus sekä pienen paikallisen tiimin ketteryys. Pääpaino tässä roolissa tulee olemaan hakkuriteholähteiden ohjaus- ja säätöratkaisujen suunnittelu, toteutus ja testaus.

  Murrelektronik vaikuttaa tuotteillaan useilla eri toimialoilla: autoteollisuudesta tavaralogistiikkaan ja työstökoneista elintarviketeollisuuteen. Tässä tehtävässä pääset osallistumaan monipuolisiin teollisten teholähteiden tuotekehitysprojekteihin, joihin liittyy sulautettujen järjestelmien kehitystä sekä elektroniikkasuunnittelua. Tuotteita kehitetään mm. STM32-perheen prosessoreilla µVision kehitysympäristössä. Projektit ovat pitkäkestoisia ja pääset työssäsi näkemään tuotteen koko elinkaaren — ideasta käytäntöön. Murrelektronikilla tehdään uusien tuotteiden kehittämisen lisäksi myös olemassa olevien tuotteiden räätälöintiä ja ylläpitoa. Asiantunteva tiimi ympärilläsi auttaa sinut alkuun ja pääset oppimaan tuotekehityksestä laaja-alaisesti eri tekniikan alojen asiantuntijoilta samalla laajentaen myös omaa osaamistasi.

  Toivomme sinulta löytyvän:

  Soveltuva koulutus (DI/AMK) esim. elektroniikka Sulautettujen järjestelmien osaaminen (C-kieli) Elektroniikan ja mittaustekniikan perusteiden ymmärrys Sujuva Englannin kielen taito. Työskentelyotteeltasi toivomme sinulta yrittäjähenkisyyttä, joustavuutta sekä ratkaisukeskeisyyttä Eduksi katsomme:

  Aikaisemman työkokemuksen teollisuuden tuotekehitysprojekteista sekä HW- ja FW-suunnittelusta Kokemuksen piirilevysuunnittelusta ja työkaluista (PADS, Altium) Kokemuksen reaaliaikajärjestelmistä ja teollisuuden väyläratkaisuista (IO-link, CANopen, jne.) Suomen kielen taidon Murrelektronik on panostanut siihen, että työntekijät saavat parhaat valmiudet työssä onnistumiseen. Pääset työskentelemään modernien ja laadukkaiden laboratoriotyökalujen parissa ja laboratorion suuri lattiapinta-ala mahdollistaa jokaiselle oman työpisteen ja -rauhan. Tehtävässä on kilpailukykyinen palkkaus, joka määräytyy valitun henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan. Toimistomme sijaitsee Lahdessa moottoritien välittömässä läheisyydessä, joten työssäkäynti onnistuu hyvin myös pk-seudulta. Lisäksi tarjoamme joustavat etätyömahdollisuudet.

  Kiinnostuitko? Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 4.8.2021 mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

  Murrelektronikista voit lukea lisää osoitteessa: https://www.murrelektronik.fi/fi/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Jessica Vilppula (+358 50 539 5987, jessica.vilppula(at)atalent.fi).

  Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Murrelektronik Power Oy:n palvelukseen.

  Kiinnostuitko? Hae nyt.

  Linkki ilmoon:

  https://atalent.fi/open-position/rd-engineer-fw-2

Voit saada yrityksesi työpaikkailmoituksen listalle lähettämällä sen osoitteeseen ytmk@sahkoinsinoorikilta.fi