Tee yhteistyötä tulevaisuuden huippuosaajien kanssa!

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta on loistava ja hyvinvoiva opiskelijayhteisö, joka vie sähkötekniikan avulla maailmaa eteenpäin. Kilta pitää jäsenistään huolta ja työelämän taitojen oppiminen onkin yksi killan tärkeistä arvoista. Siksi myös yritysyhteistyö on killalle hyvin arvokasta. Kilta järjestää paljon yhteistyötapahtumia, joissa kiltalaiset pääsevät tutustumaan yhteistyöyrityksiin ja killan tärkeänä tehtävänä on jakaa esimerkiksi työpaikkailmoituksia jäsenistölle.

Lyhyesti killasta ja sen toiminnasta

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan jäsenistöstä valmistuvat maan parhaimmat matematiikkaa ja fysiikkaa soveltavat huippuosaajat. Killan tehtävänä on pitää jäsenistään huolta ja edistää aktiivisesti jäsenten ja toimijoiden jaksamista. Killassa opitaan myös tärkeitä työelämätaitoja ammattimaisen killan johtamisen kautta.

Yhteistyömahdollisuudet

Yhteistyömahdollisuuksista voi tiedustella lisää killan yrityssuhdemestarilta.

Yritysbrunssi

Yritysbrunssi on Sähköinsinöörikillan, bioinformaatioteknologian ainejärjestö Inkubion, sekä automaatio- ja systeemitekniikan ainejärjestö AS:n syksyllä järjestämä yritystapahtuma. Tapahtumassa luodaan yrityksille mahdollisuus tavata tulevaisuuden ammattilaisia maukkaan brunssin lomassa. Yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä oman ständin luona, pitää esitelmä ja/tai tuoda yritykselle tärkeitä tuotteita esille.

Haalarimainonta

Sähköinsinöörikillan ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat opiskelijahaalarinsa heti syksyn ensimmäisenä päivänä. Yritysten on mahdollista ostaa mainostilaa haalareista ja samalla lunastaa esiintymispaikka haalareiden luovutustilaisuuteen, "Haalarigaalaan". Tilaisuus on erinomainen paikka jäädä heti uusien opiskelijoiden mieleen.

Excursiot

Excursioiden tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua yritysmaailmaan. Excursioita, tai tuttavallisemmin excuja, järjestetään niin lähelle kuin kauaskin ja niillä tarkoituksena on päästä vierailemaan yrityksen tiloihin ja tutustumaan yrityksen kiinnostaviin työntekijöihin ja työtehtäviin. Hauskanpito ja teekkariperinteiden vaaliminen ovat tärkeä osa jokaista excua.

Potentiaalin Tasaus

Kiltamme viettää perinteikkäitä vuosijuhliaan helmikuun kolmantena lauantaina. Potentiaalin Tasaus on kiltamme juhlavin ja rakkain tapahtuma. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua vuosijuhliin niin pienellä kuin suurellakin panoksella. Killan 100-vuotisjuhla PoTa100 lähestyy myös kovaa vauhtia. Jos yrityksesi on kiinnostunut 100-vuotisjuhlasta, kannattaa ohjautua osoitteeseen sik100.fi.

Killan nettisivut ja työpaikkamainokset

Killan nettisivuilla on listattu killan yritysyhteistyökumppanit. Killan sivuilta löytyvät myös yritysyhteistyökumppaneiden avoimet työpaikkamainokset. Nämä mainokset ohjataan killan jäsenistölle eteenpäin myös viikottaisin kiltamailin kautta, jotta kaikki mainokset saavat parhaan mahdollisen näkyvyyden kiltalaisten arjessa.

Sössö

Sössö on Sähköinsinöörikillan hauska ja rakas opiskelijalehti. Sössö on kerännyt suosiota ja kartuttanut lukijamäärää jo vuodesta 1969 asti. Sössö ilmestyy perinteisesti paperisena, mutta myös Netti-Sössössä julkaistaan jatkuvasti uusia artikkeleja. Sössö tavoittaa noin tuhat elektroniikan, sähkötekniikan ja tietoliikennetekniikan opiskelijaa sekä koko tiedekunnan henkilökunnan. Lisäksi lehti lähetetään muille opiskelijajärjestöille. Yritysten on mahdollista saada mainostilaa Sössön sivuilta.

Olethan yhteydessä!

Yllämainituista mahdollisuuksista, sekä muista ideoista kiinnostuneena, voit olla yhteydessä Yrityssuhdemestariimme Tommiin.

Yrityssuhdemestari

Tommi Oinonen
044 299 3439
tommi.oinonen@sahkoinsinoorikilta.fi

Mainos Sössöön?

Killan lehden mediakortin löydät täältä ›

Työpaikkailmoitukset

 • Fingrid

  Sinustako sähkömarkkinaosaajaksi Taseselvitys Trainee -ohjelmasta?

  Kolme kovaa energiatoimialan toimijaa – Fingrid, Datahub ja eSett – kasvattavat nyt tulevaisuuden taseselvitys-osaajia. Traineille tarjotaan parhaat mahdolliset eväät tutustua laaja-alaisesti sähkömarkkinoihin ja kasvaa tulevaisuuden osaajaksi sähkömarkkinatuntemuksen, IT-järjestelmäosaamisen ja vahvojen asiakaspalvelutaitojenkin parissa. Osaajien toimintakenttänä ovat pohjoismaat Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Yhtiöiden onnistuminen nojaa vahvasti osaavaan henkilöstöön ja hyvää yhteishenkeen.

  Sähköenergian ja sen arvon selvitys on välttämätön edellytys toimiville sähkömarkkinoille. Sähkömarkkinan kaupallinen toiminta markkinaosapuolten kesken mahdollistetaan sähkötaseiden selvityksellä. Taseselvityksen markkinaosapuolia ovat kaikki sähkön tuottajat ja sähkön myyjät sekä tuojat ja viejät. Taseselvitys on vastuullinen tehtävä, jonka myötä kehitämme koko pohjoismaista sähkömarkkinaa tehokkaaksi ja vähäpäästöiseksi. Haluatko sinä ymmärtää energia-alaa ja sähkömarkkinatoiminnan perustaa eli taseselvitystä tarkemmin – ja olla mukana mahdollistamassa vihreää siirtymää?

  **Hae mukaan 10 kuukauden Taseselvitys Trainee -ohjelmaan, ** liity energiamurroksen mahdollistajiin ja kurkista suoraan sähkömarkkinaytimeen! Näe, kuinka taseet muodostuvat, miten sähkönhinnat vaikuttavat vakuuksien määrään ja kuinka pitkälle automatisoidut prosessit pelaavat. Jos opinnoissasi yhdistyvät tai tulevaisuuden haaveissasi siintävät sähkömarkkinat, voimajärjestelmäkiinnostus, IT-into ja liiketoiminnan ymmärrys, Trainee-paikkamme voi olla juttusi. Mikäli sinua kiinnostaa uran luominen kestävän kehityksen parissa, tämä mahdollisuus voi olla sinun!

  Trainee-ohjelma tarjoaa henkilökohtaisen kehittymispolun kolmelle potentiaalille tulevaisuuden osaajalle merkityksellisen työn äärellä kolmen eri yhtiön tehtävissä. Tarjoamme Traineille määräaikaisen työsuhteen emoyhtiö Fingridille ja parin viikon perehdytysjakson jälkeen Traineet työskentelevät kolmen kuukauden jaksoissa niin Fingridille, Datahubille kuin eSettille kuuluvien tehtävien parissa. Ohjelmaa tahdittavat kolme osaamisen kartuttamisen kannalta tärkeää mentoria, joiden päätehtävänä on tarjota Traineille laaja oppimiskokemus, konkreettiset työtehtävät sekä kulttuurisparraus.

  Traineena tutustut alan toimijoihin, kansainvälisiin järjestelmätoimittajiin sekä neljän maan käytäntöihin ja erityispiirteisiin. Teet taseselvitystyötä yhteistyössä raudanlujien asiantuntijoiden sekä asiakkaiden kanssa. Pääset tutustumaan tarkoitusta varten kehitettyihin moderneihin tietojärjestelmiin ja työkaluihin sekä siihen, kuinka toimintaamme jatkokehitetään vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Traineena myös näet, kuinka alan yksi merkittävimmistä kehityshankkeista, siirtyminen nykyisestä tunnin kaupankäynti- ja taseselvitysjaksosta lyhyempään 15 minuutin jaksoon, otetaan käyttöön.

  Kaikki kolme yhtiötä ovat kulttuuriltaan moderneja, avoimia, kehittymään haastavia ja innostavia. Kaikkia yhdistävät myös vastuullisuus ja luotettavuus. Lisäksi nautimme sekä henkilöstön että asiakkaiden korkeasta luottamuksesta ja tyytyväisyydestä. Onnistuessasi Trainee-ohjelmassa sinulla on mahdollisuus hakeutua osaksi kansainvälistä taseselvitystehtävää. Panostamme todella kasvuusi – tällaista monipuolista oppia et saa muualta!

  Kenelle? Yliopisto- tai ammattikorkeakouluopinnoista valmistuneille tai aivan opintojen loppuvaiheessa oleville (opinnäytetyö tulee olla valmis). Voit tulla eri koulutustaustoista, esimerkiksi tekniikan alueelta, ICT- tai talouspuolelta. Tärkeää on halu ja valmius operatiiviseen asiakaspalvelutyöhön ja taseiden selvitykseen yhdessä osaavien ja auttavien kollegoiden kanssa. Työ asiakasrajapinnassa ja yhteispohjoismaisella kentällä vaatii myös englannin kielen taitoa.

  Mitä? Palkallinen määräaikainen ja kokopäiväinen Trainee-ohjelma, joka tarjoaa sinulle uniikin väylän energiatoimialan asiantuntijatehtäviin. Lähes kymmenen kuukauden Trainee-ohjelman jälkeen sinulla on mahdollisuus hakea osaksi kolmen kovan energiatoimijan taseselvitystehtävää.

  Milloin & missä? Trainee-ohjelma käynnistyy Helsingissä 1.11.2022 ja päättyy 10 kuukauden jälkeen elokuun 2023 lopulla. Työskentely tapahtuu Helsingin toimipaikoilla.

  Miten mukaan? Jätä hakemuksesi ja CV:si ajalla 8.–21.8.2022. Haastattelut ja henkilöarvioinnit järjestetään viikoilla 35–36. Tehtävään valituksi tulleista henkilöistä tehdään turvallisuusselvityslain mukaiset perusmuotoiset turvallisuusselvitykset. Ohjelma käynnistyy 1.11.2022.

  Lisätietoja: eSettin Minnakaisa Ahonen, +358 50 542 5427 ajalla 9.8. klo 10–16, Fingridin energiaselvityksen Kaija Niskala, +358 40 592 2554 ajalla 12.8. klo 8–16 sekä Fingrid Datahubin Pasi Aho, +358 40 077 8417 ajalla 15.8. klo 10–16.

  Hae: https://tyopaikat.fingrid.fi/jobs/1908328-taseselvitys-trainee

Voit saada yrityksesi työpaikkailmoituksen listalle lähettämällä sen osoitteeseen tommi.oinonen@sahkoinsinoorikilta.fi