Tee yhteistyötä tulevaisuuden huippuosaajien kanssa!

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta on loistava ja hyvinvoiva opiskelijayhteisö, joka vie sähkötekniikan avulla maailmaa eteenpäin. Kilta pitää jäsenistään huolta ja työelämän taitojen oppiminen onkin yksi killan tärkeistä arvoista. Siksi myös yritysyhteistyö on killalle hyvin arvokasta. Kilta järjestää paljon yhteistyötapahtumia, joissa kiltalaiset pääsevät tutustumaan yhteistyöyrityksiin ja killan tärkeänä tehtävänä on jakaa esimerkiksi työpaikkailmoituksia jäsenistölle.

Lyhyesti killasta ja sen toiminnasta

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan jäsenistöstä valmistuvat maan parhaimmat matematiikkaa ja fysiikkaa soveltavat huippuosaajat. Killan tehtävänä on pitää jäsenistään huolta ja edistää aktiivisesti jäsenten ja toimijoiden jaksamista. Killassa opitaan myös tärkeitä työelämätaitoja ammattimaisen killan johtamisen kautta.

Yhteistyömahdollisuudet

Yhteistyömahdollisuuksista voi tiedustella lisää killan yrityssuhdemestarilta.

Yritysbrunssi

Yritysbrunssi on Sähköinsinöörikillan, bioinformaatioteknologian ainejärjestö Inkubion, sekä automaatio- ja systeemitekniikan ainejärjestö AS:n syksyllä järjestämä yritystapahtuma. Tapahtumassa luodaan yrityksille mahdollisuus tavata tulevaisuuden ammattilaisia maukkaan brunssin lomassa. Yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä oman ständin luona, pitää esitelmä ja/tai tuoda yritykselle tärkeitä tuotteita esille.

Haalarimainonta

Sähköinsinöörikillan ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat opiskelijahaalarinsa heti syksyn ensimmäisenä päivänä. Yritysten on mahdollista ostaa mainostilaa haalareista ja samalla lunastaa esiintymispaikka haalareiden luovutustilaisuuteen, "Haalarigaalaan". Tilaisuus on erinomainen paikka jäädä heti uusien opiskelijoiden mieleen.

Excursiot

Excursioiden tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua yritysmaailmaan. Excursioita, tai tuttavallisemmin excuja, järjestetään niin lähelle kuin kauaskin ja niillä tarkoituksena on päästä vierailemaan yrityksen tiloihin ja tutustumaan yrityksen kiinnostaviin työntekijöihin ja työtehtäviin. Hauskanpito ja teekkariperinteiden vaaliminen ovat tärkeä osa jokaista excua.

Potentiaalin Tasaus

Kiltamme viettää perinteikkäitä vuosijuhliaan helmikuun kolmantena lauantaina. Potentiaalin Tasaus on kiltamme juhlavin ja rakkain tapahtuma. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua vuosijuhliin niin pienellä kuin suurellakin panoksella. Killan 100-vuotisjuhla PoTa100 lähestyy myös kovaa vauhtia. Jos yrityksesi on kiinnostunut 100-vuotisjuhlasta, kannattaa ohjautua osoitteeseen sik100.fi.

Killan nettisivut ja työpaikkamainokset

Killan nettisivuilla on listattu killan yritysyhteistyökumppanit. Killan sivuilta löytyvät myös yritysyhteistyökumppaneiden avoimet työpaikkamainokset. Nämä mainokset ohjataan killan jäsenistölle eteenpäin myös viikottaisin kiltamailin kautta, jotta kaikki mainokset saavat parhaan mahdollisen näkyvyyden kiltalaisten arjessa.

Sössö

Sössö on Sähköinsinöörikillan hauska ja rakas opiskelijalehti. Sössö on kerännyt suosiota ja kartuttanut lukijamäärää jo vuodesta 1969 asti. Sössö ilmestyy perinteisesti paperisena, mutta myös Netti-Sössössä julkaistaan jatkuvasti uusia artikkeleja. Sössö tavoittaa noin tuhat elektroniikan, sähkötekniikan ja tietoliikennetekniikan opiskelijaa sekä koko tiedekunnan henkilökunnan. Lisäksi lehti lähetetään muille opiskelijajärjestöille. Yritysten on mahdollista saada mainostilaa Sössön sivuilta.

Olethan yhteydessä!

Yllämainituista mahdollisuuksista, sekä muista ideoista kiinnostuneena, voit olla yhteydessä Yrityssuhdemestariimme Ottoon.

Yrityssuhdemestari

Otto Julkunen
044 973 2842
otto.julkunen@sahkoinsinoorikilta.fi

Mainos Sössöön?

Killan lehden mediakortin löydät täältä ›

Työpaikkailmoitukset

 • Open position at GE Healthcare at Vallilla

  Do you want to be part of today’s most exciting technology development? GE Healthcare’s monitoring solutions business is expanding in Helsinki. We develop technologies to make healthcare affordable and accessible all over the world. At GE, you would be solving technical challenges for an important purpose. We offer opportunities within software, hardware, electrical, mechanical, and applied engineering. Many of the roles are suitable for people who are finishing their studies and looking for their first permanent position. The positions are full-time. You need to be proficient in English; Finnish is not required. Click on the links below for more information!

  Positions currently open for applications

  Let our recruiters know you’re interested

  Create a job alert

  Hear directly from our recruiting managers

  Visit us virtually

 • Field Service Engineer

  Job Description

  Olemme sitoutuneet parantamaan ihmisten elämää ja ympäristöä energianhallintateknologioilla, jotka ovat luotettavampia, tehokkaampia, turvallisempia ja kestävämpiä. Me tarjoamme kestävämpiä ja energiatehokkaita ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme tehokkaasti hallinnoimaan sähköistä, hydraulista ja mekaanista voimaa luotettavammin, tehokkaammin, turvallisemmin ja ympäristöystävällisemmin. Tarjoamme ihmisille työkaluja, joilla energiaa voidaan käyttää tehokkaammin.

  Eatonilla saamme tärkeät asiat toimimaan. Eatonin toimipiste Espoossa tunnetaan parhaiten kolmivaihe UPS laitteiden osaamiskeskuksena, jonka pitkä historia ylettyy 1960 -luvulle asti. Nykyisin olemme runsaan 250 henkilön organisaatio, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten elämää ja ympäristön laatua energianhallintaan liittyvillä teknologioilla. Espoossa Eatonilla on myös Suomen myynti- ja huolto-organisaatiot, jotka tarjoavat asiakkaillemme sähkönhallintaan liittyviä ratkaisuja ja palveluja.

  Olemme energianhallintayhtiö, jossa on yli 97 000 työntekijää ja joka toimii yli 175 maassa. Energiatehokkaat tuotteemme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme. Autamme yrityksiä tekemään liiketoimintaa entistä kestävämmin. Ja rohkaisemme jokaista Eatonin työntekijää pohtimaan uudella tavalla liiketoimintaamme, yhteisöjämme – ja sitä positiivista vaikutusta, joka meillä on maailmaamme.

  Meillä on mielenkiintoinen, välittömästi täytettävä vakituinen tehtävä avoimena huoltopalvelutiimissämme Espoossa. Tulet olemaan osa EMEA Eaton Electrical 3PH UPS Service -organisaatiota Suomessa ja tulet omalta osaltasi tukemaan meitä saavuttamaan kasvutavoitteitamme.

  Qualifications

  Suomen Service-organisaatioon haetaan huoltoteknikkoa suorittamaan UPS -järjestelmien käyttöönotto-, ylläpito- sekä korjaustehtäviä. Huoltoteknikko toimii tiiviissä yhteistyössä laite- sekä palvelumyynnin kanssa. Työ on hyvin itsenäistä ja liikkuvaa ja se tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaiden tiloissa, alueena pääsääntöisesti Uudenmaan alue. Työnantaja tarjoaa autoedun osana työtehtävää.

  Tehtävässä menestyäksesi odotamme sinun hakijana mielellään täyttävän seuraavat edellytykset:

  -Sinulla on sähköasentajan/-teknikon tai insinöörin tai vastaavan koulutus

  -Sinulla on vankka kokemus sähköalalta ja yleinen ymmärrys sähköverkosta kiinteistöissä

  -Keskijännite-kojeistojen kokemus katsotaan eduksi

  -Kykenet kommunikoida suullisesti ja kirjallisesti niin suomeksi kuin englanniksi.

  -Haluat sitoutua tavoitteisiin sekä työskennellä tehokkaasti osana tiimiä

  -Sinulla on järjestelmällinen tapa työskennellä

  -Sinulla on kykyä työskennellä itsenäisesti ja oma-aloitteisesti

  -Omaat hyvin itseohjautuvan toimintatavan

  -Sinulla on SFS 6002 voimassa

  -Sinulla on vahva sähkötyöturvallisuus-ohjeiden ja määräysten tuntemus

  Huoltoteknikon työ on teknisesti kiinnostavaa ja haastavaa. Tehtävän hoitaminen vaatii itsenäistä ja tavoitteellista otetta työntekoon. Osaavat sekä kokeneet kollegat ja vaihtelevat haasteet tekevät työstä hyvin palkitsevaa.

  Lisätietoja tehtävästä antaa Timo Tikkalahti, puh. 040-6386031. Hakuaika päättyy 30.11.2021, mutta kontaktoimme ja haastattelemme sopivia hakijoita jo hakuajan aikana ja saatamme täyttää position heti oikean ehdokkaan löytyessä.

  Mitä Eaton tarjoaa:

  -Työtehtävä nopeasti kasvavassa globaalissa yrityksessä

  -Erinomainen työskentely-ympäristö – turvallisuus ja eettisyys ovat meille erittäin tärkeitä

  -Kulttuuri & Arvot – Olemme enemmän kuin tuotteet, joita innovoimme ja valmistamme – tapamme toimia ja tehdä liiketoimintaa on yhtä tärkeää. Eatonilla arvomme ja kulttuurimme määrittävät, keitä olemme – sekä yksilöllisesti ja organisaationa – ja ohjaavat toimintaamme joka päivä

  -Oppiminen & Kehitys - Me investoimme työntekijöihimme pitkäaikaisesti – emme ainoastaan palkalla ja eduilla, vaan tarjoamalla jatkuvasti oppimis- ja kehitysmahdollisuuksia Eaton Universityn kautta

  Tule Eatonille ja auta meitä tarjoamaan energiatehokkaita ratkaisuja, joilla on todellinen vaikutus ympäristölle. Saamme tärkeät asiat toimimaan. Täältä löydät lisää tietoa meistä https://www.youtube.com/watch?v=baa_aiJ4L7E

  **Oletko etsimämme tekijä? Haluamme kuulla sinusta! Lähetä oma hakemuksesi ja ansioluettelosi 30.11.2021 https://jobs.eaton.com/jobs -sivuston kautta (ja valitse maalokaatio Finland). **

  What you will get from us

  Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic and mechanical power – more safely, more efficiently and more reliably. Making what matters work at Eaton takes the passion of every employee around the world. We create an environment where creativity, invention and discovery become reality, each day. It’s where bold, bright professionals like you can reach your full potential—and where you can help us reach ours. Eaton’s 2020 revenues were $17.9 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 85,000 employees.

  We make work exciting, engaging and meaningful for our employees through our dedication to tackling some of the toughest power management challenges on the planet and by never losing sight of what matters. Our culture is built on a strong commitment to practicing our core values and supporting our employees with the tools they need to succeed. We pledge to always foster a diverse and inclusive environment, including inclusion resource groups that bring together employees who share a common purpose, interest or background. In the past year, our company has received top employment recognition by the Human Rights Campaign and almost fifty percent of our Board of Directors represented diverse groups. When we embrace the different ideas, perspectives and backgrounds that make each of us unique, we — as individuals and as a company — are stronger.

  We have demonstrated our passion for sustainability with the recent announcement of cutting carbon emissions from the company’s operations by at least 50 percent by 2030. We are ethical, passionate, accountable, efficient, transparent and committed to learning. We are confident we can deliver on our promise to improve the quality of life and the environment because of the attributes that our employees embody.

  We are committed to ensuring equal employment opportunities for all job applicants and employees. Employment decisions are based upon job-related reasons regardless of an applicant's race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, age, national origin, disability, marital status, genetic information, protected veteran status, or any other status protected by law.

  Job: Sales

  Region: Europe, Middle East, Africa

  Organization: Sales EMEA

  Job Level: Individual Contributor

  Schedule: Full-time

  Is remote work (i.e. working from home or another Eaton facility) allowed for this position?: Yes

  Does this position offer relocation?: No

  Travel: Yes, 50 % of the Time

 • Fingrid entsii tietoliikkenneasiantuntijaa vakituiseen suhteeseen

  Fingrid on vastuullinen ja kansainvälisesti arvostettu yhtiö, joka tekee yhteiskunnallisesti merkittävää työtä vastaamalla Suomen kantaverkosta, sähkönsiirron selkärangasta. Fingridiläiset voivat päivittäin nähdä työnsä vaikutuksen jokaisen suomalaisen arkeen; Suomi toimii sähköllä ja olemme keskeisesti vaikuttamassa energia-alan murroksessa. Haluatko olla mukana joukkueessamme rakentamassa huomisen hiilivapaata yhteiskuntaa yhdessä Suomen parhaista työpaikoista? Fingridistä voit lukea lisää täältä.

  Suomalaisten kantaverkkoyhtiö Fingrid hakee nyt kehittymishaluista tietoliikenneasiantuntijaa tekemään töitä hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta. Olisitko sinä seuraava fingridiläinen?

  Tehtävänäsi on vastata Fingridin tietoliikennepalveluiden luotettavasta ja tehokkaasta toimittamisesta sähköverkon investointi- ja kunnossapitoprojekteihin osana tietoliikennetiimiä. Pääasialliset vastuusi ovat:

  -Projektien tietoliikenneratkaisujen suunnittelu yhdessä projektien ja palvelutoimittajien kanssa

  -Projekteihin tarvittavien töiden ja palveluiden tilaaminen, aikataulutus ja valvonta yhtiön sisäisiltä ja ulkoisilta palvelutoimittajilta

  -Projektitoiminnan ja prosessien kehittäminen

  Tehtävässä toimit asiantuntijaroolissa, osana sähköasema- ja voimajohtoprojekteja. Tehtävässä menestyminen edellyttää tietoliikennepalveluiden vaatimien teknisten ratkaisujen ja riippuvuuksien ymmärrystä eri toimijoiden välillä. Hyvien yhteistyö- ja viestintätaitojen avulla osaat sovittaa useista osapuolista koostuvat ratkaisut sujuvaksi kokonaisuudeksi.

  Tehtävässä tulet olemaan osa 19 hengen Käytönvalvonta- ja tietoliikennepalvelut-yksikköä, joka on osa Fingridin ICT-toimintoa. Toimit tiiviisti yhdessä projektipäälliköiden ja projektitiimien kanssa. Fingridin tiivistä joukkuetta yhdistää monipuolinen asiantuntemus, aktiivinen tiedon jakaminen ja yhteisöllinen ilmapiiri. Tehtävä voi sijoittua Fingridin Helsingin toimipaikan lisäksi, Hämeenlinnaan, Jyväskylään, Ouluun, Vaasaan tai Varkauteen. Tehtävässä on joustavat työaikakäytännöt, jotka mahdollistavat myös etätyön tekemisen. Työ on kokoaikainen ja vakituinen. Tehtävä tarjoaa erinomaisia kasvu- ja kehittymismahdollisuuksia, joko uraansa vielä alkupuolella olevalle tai jo kokeneemmallekin tekijälle. Tärkeintä on, että olet valmis itse kasvamaan ja kehittymään asiantuntijaksi. Fingridillä pääset tekemään aidosti merkityksellistä ja kriittistä työtä puhtaan tulevaisuuden puolesta.

  Hakijalta odotetaan:

  -Tehtävään soveltuvaa teknistä koulutusta (insinööri tai diplomi-insinööri)

  -Alalle soveltuvaa aikaisempaa työkokemusta projektitoiminnasta joko tietoliikenne-, sähköasema- tai infraprojekteissa

  -Kiinnostusta viedä projekteja eteenpäin ja toimia tiiviissä sidosryhmäyhteistyössä

  -Vastuullista, aktiivista ja toimeen tarttuvaa työskentelytyyliä – fingridiläisiä ajavat eteenpäin ennakkoluulottomuus, rohkeus ja avoimuus

  -Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa sekä suullisesti että kirjallisesti

  Lisäksi eduksi katsotaan:

  -Perustiedot tietoliikenneteknologioista (IP/MPLS-, SDH- ja valokuitu)

  -Kokemus sähköasema- tai voimajohtoprojekteista

  Tarjoamme sinulle:

  -Fingrid on tutkitusti yksi Suomen parhaista työnantajista (Great Place To Work) ja tarjoaa työtä aidosti merkityksellistä työtä. Fingrid on valittu Suomen vastuullisimmaksi työnantajaksi vuosina 2020 ja 2021.

  -Fingridiläisenä sinulla on jatkuvasti mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoasi ja pääsetkin laajentamaan osaamistasi koulutusten ja sinua haastavien työtehtävien kautta sekä ammattitaitoisten kollegoiden tukemana

  -Vakaa yhtiö tarjoaa mahdollisuudet työn ja uran suunnitteluun pitkällä aikavälillä

  -Matalahierarkisen työpaikan, jossa pääset aidosti vaikuttamaan sekä ottamaan vastuuta – Fingridillä jokainen on oman työnsä toimitusjohtaja, ja yhdessä muodostamme toistemme työtä tukevan, vahvan ja yhtenäisen joukkueen

  -Kattavia henkilöstöetuja, kuten liikunta-, lounas-, työmatka- ja kulttuuriedun, ilmaisen sähköautojen latausmahdollisuuden, kuntosalin käyttömahdollisuuden, tulospalkkion, henkilöstörahaston ja vapaa-ajan viettoa varten mökkejä sekä vapaa-ajan aktiviteetteja yhdessä muun henkilöstön kanssa

  Mikäli olet oikea henkilö täyttämään nämä saappaat, lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 7.12. mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset. Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Fingridin palvelukseen. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

  Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Jessica Vilppula (+358 50 539 5987, jessica.vilppula(at)atalent.fi).

  linkki ilmoitukseen:

  https://atalent.fi/open-position/tietoliikenneasiantuntija

 • Roima Intelligence’s Process Business Area is looking for a Machine Vision Specialist to strengthen the team of professionals. In this role you will work as a part of a Roima’s project team in varying industrial customer projects.

  At Roima, we are both cutting-edge and experienced, and working hard at the forefront of the ongoing industrial revolution. We aim to boost our customers’ profitability and help them face the increasing demands of today’s world. Through our solutions, companies are able to add intelligence to their enterprise resource planning, product lifecycle management, supply chain, manufacturing processes and logistics. We are growing fast, and as a community of professionals, we are currently approximately 250 people in seven locations in the Nordics serving over 300 companies across Europe. You can familiarize yourself with Roima further by visiting https://www.roimaint.com/

  Roima Intelligence’s Process Business Area is looking for a Machine Vision Specialist to strengthen the team of professionals. In this role you will work as a part of a Roima’s project team in varying industrial customer projects. Typical projects include designing, implementing and configuring targeted full stack machine vision solutions to improve customers’ operative quality and control. Customers range from small and medium sized companies to global giants operating mostly in the manufacturing industry.

  As an ideal candidate you have a great interest and at least some experience in machine vision-projects preferably in industrial environments. You may have gathered your skills in roles or projects with a focus on machine vision, data engineering and/or software development. A relevant study degree from University or University of Applied Sciences is seen as beneficial. The position requires basic coding/database skills with C#, Python, SQL, HTML or similar languages. Furthermore, skills with machine vision/learning related tools such as Halcon, TwinCAT, Tensorflow and OpenCV are seen as an advantage. As a person we hope you have a customer-oriented mindset and willingness to work as an active part of a team.

  Primarily we are looking for a person who already has some years of relevant experience but if you are still on the junior side in terms of your experience, we would also be happy to hear about your skills and motivation to learn more and work in Roima’s team. Therefore, your final role can be adapted according to your strengths and interests for example towards machine learning, UI development, image processing or industrial automation.

  Roima offers you:

  -Steep learning curve to master challenging software and machine vision projects

  -Position in a rapidly growing company with a goal to be the leading partner and best solution provider in the manufacturing industry

  -Supportive work environment of approximately 250 motivated colleagues to unleash your full potential. Get to know us via the following link: https://www.youtube.com/watch?v=y2tRUkFWYZg

  -Vast amount of professional growth and career opportunities

  -Flexibility to combine your work and personal life as you see fit

  We are looking for a person with:

  -Experience in software development, data engineering or machine vision/learning projects

  -Basic understanding and skills with Python, C#, SQL,HTML5 or equivalent technologies. Further Machine vision/learning skills utilizing such tools as TwinCAT, Halcon, OpenCV or TensorFlow are of benefit.

  -Fluent English language skills. Finnish language skills are seen as an advantage

  -True team-player mindset with willingness to build long-term, value-adding partnerships with our customers

  In this position you will be employed directly by Roima Intelligence. Roima’s Machine Vision professionals in Finland are located in the Espoo office. However we have great remote working possibilities and as long as you have a readiness to visit the Espoo office when necessary, you may choose a location in Finland that suits you the best.

  If you are interested, go ahead and apply today! Please submit your CV or share your LinkedIn-profile and optional motivation letter by latest on 9.12.2021 via our application system. Feel free to mention your salary request and the earliest possible starting date in your application documents. Remember to use the application system, we do not accept applications by email.

  For more information about the recruitment process contact aTalent’s Recruitment Manager Mikko Lahti (+358 400 495 946, mikko.lahti(at)atalent.fi).

  Link to job ad:

  https://atalent.fi/en/open-position/machine-vision-specialist

 • Product Environmental Compliance Engineer

  Job Description

  Eaton is a power management company dedicated to improving people’s lives and the environment with power management solutions and technologies. At Eaton, we make what matters work. Our operations in Finland are based around our 3-phase UPS (Uninterruptible Power Supply) technology. We support our customers’ critical electricity loads and allow the electricity grid to incorporate more renewable energy, paving the way for a greener future.

  Do you want to work for a global player, where we care about ethics, inclusion and diversity and our people?

  We are looking for a new colleague to join our Quality Team as a Product Environmental Compliance Engineer, focusing on activities to ensure that our products remain compliant with the relevant regulations and standards. You will act as an environmental subject matter expert to define, direct, and verify environmental compliance. This position is a fixed term position for 1 year starting as soon as possible.

  Your key responsibilities:

  The ownership and coordination of activities to ensure that our products remain compliant with the relevant regulations and standards. This includes to:

  -Manage RoHS 3, REACH, SCIP & other substance data gathering, compliance and regulation changes

  -Follow changes on regulatory requirements in EMEA

  -Manage Eaton fulfilling environmental product compliance requirements in EMEA

  -Develop & support ProLaunch DfE

  -Managing LCA for new products

  -Coordinate responsibilities with Product Stewardship CoE

  -Supports environmental aspect for all new product development projects & product EOL

  -Gives support to product marketing and sales on environmental aspects

  -Generating routine compliance reports for authorities

  -Responsible of customer inquiries on material compliance declarations

  Qualifications

  Desired:

  -A M.Sc. or B.Sc. in electrical engineering, environmental engineering, or other relevant field of study

  -Basic knowledge of power electronics

  -2-3y experience in international regulatory/compliance processes & organizations

  -Strong technical knowledge and skills implementing and complying with e.g. REACH Regulation, RoHS, WEEE, Battery, and Packaging Directives

  -Able to work independently to drive things forward with good teamwork skills

  -Systematic and analytical problem-solving skills, as well as the ability to manage large amounts of data using different tools such as Excel Pivot tables and SAP

  -Good communication, information organization, and task management skills

  -Strong networker, providing expert assistance to colleagues

  -Conscious in working with strictly confidential information

  -Fluent written and spoken communication skills in English and in Finnish

  What Eaton offers:

  -Contract in fast growing global company

  -Excellent working environment – safety and ethic are really important for us

  -Culture & Values – We are more than the products we invent and produce – the way we do business is just as important. At Eaton, our values and culture define who we are – both individually and as an organization – and direct our activities every day

  -Learning & Development - We invest in our employees for the long term – not just with salary and benefits, but with ongoing learning and development opportunities made available through Eaton University

  Join Eaton and help us provide energy-efficient solutions that have a real impact on the environment. We make what matters work. Find out more on https://www.youtube.com/watch?v=baa_aiJ4L7E

  Then we want to hear about you! Please send in your application and CV by 30.11.2021 to via eatonjobs.com (and there choose the location Finland).

  We are committed to ensuring equal employment opportunities for job applicants and employees. Our recruitment processes use balanced selection criteria and avoid unlawful discrimination against applicants on the basis of their age, colour, disability, marital status, national origin, gender, gender identity, genetic information, race or racial origin, religion, sexual orientation or any other status protected or required by law.

  We make what matters work. Everywhere you look—from the technology and machinery that surrounds us, to the critical services and infrastructure that we depend on every day—you’ll find one thing in common. It all relies on power. That’s why Eaton is dedicated to improving people’s lives and the environment with power management technologies that are more reliable, efficient, safe and sustainable. Because this is what matters.

  We are confident we can deliver on this promise because of the attributes that our employees embody. We’re ethical, passionate, accountable, efficient, transparent and we’re committed to learning. These values enable us to tackle some of the toughest challenges on the planet, never losing sight of what matters.

  Job: Environmental Health & Safety

  Region: Europe, Middle East, Africa

  Organization: PQED Power Quality Division EMEA

  Job Level: Individual Contributor

  Schedule: Full-time

  Is remote work (i.e. working from home or another Eaton facility) allowed for this position?: No

  Does this position offer relocation?: No

  Travel: No

 • Granlundilla useita harjoittelijapaikkoja ympäri Suomea.

  Kesän 2022 harjoittelupaikkamme ovat nyt haettavissa. Hae mukaan työyhteisöön, jossa olet ensimmäisestä päivästä alkaen osa porukkaa ja pääset heti oikeisiin hommiin!

  Harkkapaikkoja on tarjolla eri teknisten alojen opiskelijoille ympäri Suomen. Löydät toimipaikkakohtaiset ilmoitukset alta.

  Linkkin ilmoitukseen:

  https://www.granlund.fi/ura-meilla/opiskelijalle/#kes%C3%A4rekry2022

 • Two positions available: one permanent and one 6 months fixed-term, start in January 2022

  Job Description R&D Electrical Engineer

  Two positions available: one permanent and one 6 months fixed-term, start in January 2022

  Location: Espoo, Finland

  Join Eaton and help us provide energy-efficient solutions that have a real impact on the environment. We make what matters work. Find out more on https://www.youtube.com/watch?v=baa_aiJ4L7E

  Do you want to work for a global player, where we care about ethics, inclusion and diversity and our people?

  Eaton manufactures 3-phase UPS devices and battery energy storage solutions for the EMEA market at our facility in Espoo. In addition to traditional UPSs we develop energy storage and hybrid UPS solutions. The future trend for UPSs is to be a part of the grid and support usage of renewable energy.

  We are looking for an experienced Electrical Engineer to join our EMEA 3-phase Engineering organization. This role will be responsible for designing, testing and documenting systems for UPS and energy storage applications.

  Your key deliverables:

  -You will develop electrical systems, energy storage and UPS products as a part of a global product development team

  -You will make specifications and design documents based on customer needs and market requirements

  -Acts as a technical lead in small regional projects (managing requirements)

  -You will design PCBAs for UPS and energy storage products

  -You will test and make test plans for power converter systems and subsystems

  -You will support sales, marketing, manufacturing and technical support in solving customer needs and issues

  -You will be involved in a number of projects, while ensuring that objectives are met and are within budget. You will assess trade-offs between business needs, technology requirements, cost, and risk

  -You have an innovative mindset for continous improvement and possibly drive and passion for patentable ideas

  The role is a fantastic opportunity to work within our World Class organisation at Eaton.

  Qualifications

  What are we looking for?

  • Bachelor’s or Master’s degree in Electrical Engineering • Minimum of 4 years of experience in electrical product design • Expertise in electronics reliability & power electronics • Ability for team work in a global virtual team

  • You are highly aware for safety and quality • You are Team player working in a collaborative matrix environment

  Desired:

  · Experience in electrical simulation tools · Experience in PCB design · Understanding of standards related to designing electrical equipment

  We would like to hear about you!

  What Eaton offers:

  ·Challenging and rewarding projects in dynamic collaborative team

  ·You’ll have the opportunity to experience R&D working in a global environment and learn from our senior power electronics experts globally. You’ll hone your engineering while developing new cutting-edge UPS devices to help Eaton’s customers manage their power needs more effectively and efficiently

  ·Excellent working environment – safety and ethics are very important for us

  ·Culture & Values – We are more than the products we invent and produce – the way we do business is just as important. At Eaton, our values and culture define who we are – both individually and as an organization – and direct our activities every day

  ·Competitive compensation and benefits package

  ·Great work-life balance: remote work possibility (part-time)

  ·Great promotional opportunities – We encourage internal promotion, whenever possible

  ·Inclusion & Diversity - Openness to diversity widens our access to the best talent. Inclusion allows us to engage that talent fully

  ·Learning & Development - We invest in our employees for the long term – not just with salary and benefits, but with ongoing learning and development opportunities made available through Eaton University

  For more information feel free to contact Tuomo Kohtamaki, Manager, Systems & Electrical Engineering, by email: TuomoKohtamaki@Eaton.com and mobile +358 50 3579188.

  (Candidate applying to the vacancy will be subject of the background screening. – if applicable)

  About Eaton:

  Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic, and mechanical power – more safely, more efficiently, and more reliably. Eaton’s 2019 revenues were $21.4 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 92,000 employees. For more information, visit www.eaton.com.

  What you will get from us

  Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic and mechanical power – more safely, more efficiently and more reliably. Making what matters work at Eaton takes the passion of every employee around the world. We create an environment where creativity, invention and discovery become reality, each day. It’s where bold, bright professionals like you can reach your full potential—and where you can help us reach ours. Eaton’s 2020 revenues were $17.9 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 85,000 employees.

  We make work exciting, engaging and meaningful for our employees through our dedication to tackling some of the toughest power management challenges on the planet and by never losing sight of what matters. Our culture is built on a strong commitment to practicing our core values and supporting our employees with the tools they need to succeed. We pledge to always foster a diverse and inclusive environment, including inclusion resource groups that bring together employees who share a common purpose, interest or background. In the past year, our company has received top employment recognition by the Human Rights Campaign and almost fifty percent of our Board of Directors represented diverse groups. When we embrace the different ideas, perspectives and backgrounds that make each of us unique, we — as individuals and as a company — are stronger.

  We have demonstrated our passion for sustainability with the recent announcement of cutting carbon emissions from the company’s operations by at least 50 percent by 2030. We are ethical, passionate, accountable, efficient, transparent and committed to learning. We are confident we can deliver on our promise to improve the quality of life and the environment because of the attributes that our employees embody.

  We are committed to ensuring equal employment opportunities for all job applicants and employees. Employment decisions are based upon job-related reasons regardless of an applicant's race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, age, national origin, disability, marital status, genetic information, protected veteran status, or any other status protected by law.

  Job: Engineering

  Region: Europe, Middle East, Africa

  Organization: PQED Power Quality Division EMEA

  Job Level: Individual Contributor

  Schedule: Full-time

  Is remote work (i.e. working from home or another Eaton facility) allowed for this position?: Yes

  Does this position offer relocation?: No

  Travel: Yes, 10 % of the Time

  link to the ad:

  https://jobs.eaton.com/jobs/109817?lang=en-us&previousLocale=en-US

 • Validation Engineer

  Job Description

  Validation Engineer

  -Three permanent positions available, start in January 2022

  Location: Espoo, Finland

  Join Eaton and help us provide energy-efficient solutions that have a real impact on the environment. We make what matters work. Find out more on https://www.youtube.com/watch?v=baa_aiJ4L7E

  Do you want to work for a global company where promoting gender equality is central to our vision of creating a truly diverse and inclusive business? Where everyone matters, and everyone belongs.

  As a Validation Engineer, you will perform testing of UPS units and systems and develop test methods and test capability in Validation Engineering team in CPS NPI organization. With the team, you will be supporting Eaton’s internal R&D Engineering organization with technical requests. You will develop the laboratory to function effectively and act as a technical advisor in correct procedures and health and safety guidelines.

  You will work within our world class Engineering Team in our Espoo Site and in close collaboration with different stakeholders (R&D, Service and Production).

  Your responsibilities will be to perform, oversee and develop the test planning and workflow of all test set-ups and test systems as well as to execute and develop documentation of the results and the test processes. You will ensure that required OHS, quality and validation goals are met.

  Your Key Delivarables

  -Test planning, building of test setups, testing these systems, and documenting the test results.

  -Development of test processes, requirements, and documentation.

  -Test Automation development, writing test scripts and test procedures.

  -Provide technical support to other functions.

  -Overseeing safety and condition of laboratory equipment.

  -Cooperation with Eaton test organizations around the world.

  -Follow requirements of ISO/IEC 17025 2005 (General requirements for the competence of testing and calibration laboratories)

  Qualifications

  Required

  -Master's or Bachelor's degree in (Power) Electronics

  -Minimum of 2 years of experience in electronic product electrical testing and or design

  -Fluency in English and in Finnish essential

  -Excellent organizational skills

  -Self-motivated and self-managed, great collaboration skills, proactive, task oriented, and able to overcome obstacles to meet schedule requirements

  Desired

  -Electrical system knowledge: UPS installations and safety.

  -Understanding of embedded firmware.

  -Familiar with common tools and methods to work in high power lab environment: oscilloscope, power analyzer and meters

  -Familiarity with Test Automation and Test Automation Development

  -Technical knowledge on power electronics and/or three phase electrical systems and solutions

  -Experience in validation engineering

  What Eaton offers:

  • Flexible working hours with option for remote working (2-3days per week)

  • Company health care by Mehilainen

  • Learning opportunity, trainings and career development

  • Parking, Power for Engine block heater and Hybrid vehicle charging. Locker rooms and showers for bikers

  • Childcare for ill children

  Are you interested? Then we want to hear about you!

  **Send in your application by December 16th 2021. Please send your application at www.eaton.com/careers. **

  For more information, call Hannu Lampinen + 358 46 5033 9579 and email: HannuLampinen@Eaton.com

  During the application period we will be actively reviewing the applications and contacting suitable candidates.

  What you will get from us

  Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic and mechanical power – more safely, more efficiently and more reliably. Making what matters work at Eaton takes the passion of every employee around the world. We create an environment where creativity, invention and discovery become reality, each day. It’s where bold, bright professionals like you can reach your full potential—and where you can help us reach ours. Eaton’s 2020 revenues were $17.9 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 85,000 employees.

  We make work exciting, engaging and meaningful for our employees through our dedication to tackling some of the toughest power management challenges on the planet and by never losing sight of what matters. Our culture is built on a strong commitment to practicing our core values and supporting our employees with the tools they need to succeed. We pledge to always foster a diverse and inclusive environment, including inclusion resource groups that bring together employees who share a common purpose, interest or background. In the past year, our company has received top employment recognition by the Human Rights Campaign and almost fifty percent of our Board of Directors represented diverse groups. When we embrace the different ideas, perspectives and backgrounds that make each of us unique, we — as individuals and as a company — are stronger.

  We have demonstrated our passion for sustainability with the recent announcement of cutting carbon emissions from the company’s operations by at least 50 percent by 2030. We are ethical, passionate, accountable, efficient, transparent and committed to learning. We are confident we can deliver on our promise to improve the quality of life and the environment because of the attributes that our employees embody.

  We are committed to ensuring equal employment opportunities for all job applicants and employees. Employment decisions are based upon job-related reasons regardless of an applicant's race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, age, national origin, disability, marital status, genetic information, protected veteran status, or any other status protected by law.

  Job: Engineering

  Region: Europe, Middle East, Africa

  Organization: PQED Power Quality Division EMEA

  Job Level: Individual Contributor

  Schedule: Full-time

  Is remote work (i.e. working from home or another Eaton facility) allowed for this position?: Yes

  Does this position offer relocation?: No

  Travel: No

 • Application Engineering Manager

  Job Description

  Do you want to work for a global company where promoting gender equality is central to our vision of creating a truly diverse and inclusive business? Where everyone matters, and everyone belongs.

  As an Application Engineering Manager, you will manage and lead the daily operations of the Application Engineering team in CPS Sales & Service Support Organization. With the team, you will be supporting Eaton’s internal country sales organizations with technical and commercial requests and acting as a technical advisor in customer meetings.

  Your responsibilities will be to oversee the resource allocation and workflow of all pre-sales support activities and ensure that department goals are met. In addition, mentor and coach team members and develop the team processes and tools.

  You will work within our world class Engineering Team in our Espoo Site and in close collaboration with different stakeholders (R&D, Product Marketing, Sales, Production, Customers and Suppliers).

  Your key deliverables:

  • Lead, drive and motivate the CPS (Critical Power Solution) Application Engineering Team

  • Provide comprehensive pre-sales support to Eaton Country Sales Offices across the EMEA region

  • Analyse customer requirements, write quotations, create supporting material with the team

  • Advise internal and external customers on overall UPS solutions

  • Mentor, train and develop team members

  • Develop the Application Engineering Team processes and tools

  • Handle stress and customers tight deadlines professionally in a fast-paced environment

  • Set, forecast, and report the Application Engineering Team targets and key indicators

  Qualifications

  Required:

  • Min. B.Sc. degree in electrical engineering or equivalent

  • Technical knowledge on power electronics and/or three phase electrical systems and solutions

  • Experience in application engineering or team management

  • Fluency in English and basics in Finish essential

  • Excellent organizational skills

  • Self-motivated and able to work with minimal supervision

  • Strong work ethic

  • Strong communication and interpersonal skills

  Desired:

  • Experience in UPS technologies and systems

  • Strong customer service orientation

  • Commercial awareness with good decision-making capabilities

  What Eaton offers:

  • Flexible working hours with option for remote working (2-3days per week)

  • Company health care by Mehilainen

  • Learning opportunity, trainings and career development

  • Parking, Power for Engine block heater and Hybrid vehicle charging. Locker rooms and showers for bikers

  • Childcare for ill children

  **Are you interested? Then we want to hear about you! Send in your application by the end of December 2021. Please send your application at www.eaton.com/careers. **

  For more information, call Tero Heurlin + 358 40 705 1097 and email: TeroHeurlin@Eaton.com

  During the application period we will be actively reviewing the applications and contacting suitable candidates.

  #LI-DM1

  What you will get from us

  Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic and mechanical power – more safely, more efficiently and more reliably. Making what matters work at Eaton takes the passion of every employee around the world. We create an environment where creativity, invention and discovery become reality, each day. It’s where bold, bright professionals like you can reach your full potential—and where you can help us reach ours. Eaton’s 2020 revenues were $17.9 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 85,000 employees.

  We make work exciting, engaging and meaningful for our employees through our dedication to tackling some of the toughest power management challenges on the planet and by never losing sight of what matters. Our culture is built on a strong commitment to practicing our core values and supporting our employees with the tools they need to succeed. We pledge to always foster a diverse and inclusive environment, including inclusion resource groups that bring together employees who share a common purpose, interest or background. In the past year, our company has received top employment recognition by the Human Rights Campaign and almost fifty percent of our Board of Directors represented diverse groups. When we embrace the different ideas, perspectives and backgrounds that make each of us unique, we — as individuals and as a company — are stronger.

  We have demonstrated our passion for sustainability with the recent announcement of cutting carbon emissions from the company’s operations by at least 50 percent by 2030. We are ethical, passionate, accountable, efficient, transparent and committed to learning. We are confident we can deliver on our promise to improve the quality of life and the environment because of the attributes that our employees embody.

  We are committed to ensuring equal employment opportunities for all job applicants and employees. Employment decisions are based upon job-related reasons regardless of an applicant's race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, age, national origin, disability, marital status, genetic information, protected veteran status, or any other status protected by law.

  Job: Sales

  Region: Europe, Middle East, Africa

  Organization: PQED Power Quality Division EMEA

  Job Level: Manager

  Schedule: Full-time

  Is remote work (i.e. working from home or another Eaton facility) allowed for this position?: No

  Does this position offer relocation?: No

  Travel: No

Voit saada yrityksesi työpaikkailmoituksen listalle lähettämällä sen osoitteeseen ytmk@sahkoinsinoorikilta.fi