Kilta koostuu Aalto-yliopiston opiskelijoista, joita yhdistää erilaiset sähkötekniikkaan liittyvät alat

Killan tehtäviin kuuluu varmistaa, että sen jäsenet saavat laadukasta opetusta, ja että heistä valmistuu alansa huippuosaajia. Uusille opiskelijoille kilta järjestää fuksikasvatusta, joka tutustuttaa teekkarikulttuuriin ja opiskeluun yliopistossa. Kilta tarjoaa vastapainoa opiskelulle erilaisten tapahtumien muodossa ja välittää jäsenilleen tietoa alan työpaikoista ja yrityksistä.

Kilta toimii opiskelijoiden voimin. Killan vapaaehtoisena pääset kartuttamaan kokemusta, josta on valtavasti hyötyä myös myöhemmin työelämässä.

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry

on opiskelijajärjestö, joka kokoaa yhteen laaja-alaisesti sähkötekniikan osaajia elektroniikasta nanoteknologiaan ja akustiikkaan. Sähköinsinöörikilta, tuttavallisemmin SIK, on perustettu vuonna 1921, ja sillä on nykyään yli 500 sähkötekniikkaa opiskelevaa tai yhdistyksestä muuten kiinnostunutta jäsentä. Killan tarkoitus on ajaa jäsentensä etua Aalto-yliopistossa ja Sähkötekniikan korkeakoulussa ELEC:ssä, huolehtia jäsenten hyvinvoinnista, edistää jäsenten ammatillista osaamista ja ylläpitää teekkarihenkeä.

Jäsenten hyvinvoinnista kilta huolehtii järjestämällä vastapainoa opiskelulle erilaisten tapahtumien, kuten juhlien, saunailtojen ja urheilun muodossa. Kiltalaisten kokoontumispaikkana toimiva kiltahuone sijaitsee osoitteessa Maarintie 8. Kiltahuoneella jäsenet voivat opiskella, rentoutua opiskelun ohessa ja tavata muita kiltalaisia.

Kilta järjestää vierailuja monipuolisesti alan yrityksiin ja järjestää yritystapahtumia. Kiltatoiminnassa käytetään samoja työkaluja, kuin yritysmaailmassa, ja kiltatoiminta pyrkii myös valmentamaan opiskelijoita työelämään. Ammatillista osaamista ja sähkötekniikan harrastamista tuetaan ylläpitämällä Elektroniikkapajaa, jossa kiltalaiset voivat tehdä omia projektejaan. Kiltalaisten voimin julkaistaan myös kiltalehti Sössöä, jossa on artikkeleita koskien niin kiltatoimintaa, opiskelua kuin vapaa-ajan harrastuksiakin.

Kiltatoimintaa järjestää ja ylläpitää hallitus, toimihenkilöt ja jaokset

Killan jokapäiväisestä toiminnasta on vastuussa 3-13 kiltalaisen muodostama hallitus. Hallituksen jäseniä ovat esimerkiksi puheenjohtaja, rahastonhoitaja ja sihteeri. Lisäksi hallituksessa saattaa olla killan erilaisten toimikuntien puheenjohtajia, joilla jokaisella on oma vastuualueensa. Hallitus kokoontuu normaalitilanteessa kerran viikossa tekemään päätöksiä ja keskustelemaan kiltaan liittyvistä aiheista. Jos jokin asia vaivaa mieltäsi tai sinulla on parannusehdotus, hallitus on yleensä oikea taho lähestyä.

Hallituksen lisäksi killan arkea pyörittää lukuisa määrä toimihenkilöitä, joiden tehtävät ja vastuu riippuvat virasta. Hallitus ja toimihenkilöt valitaan aina vuodeksi jokasykysyisessä vaalikokouksessa, jota edeltää kaikille avoin haku tehtäviin. Vuoden kestävien tehtävien lisäksi killassa on useita jaoksia, joissa voi vapaamuotoisemmin toteuttaa ideoitaan ilman sitoutumista tiettyyn virkaan.

Kilta on toimijoidensa näköinen

Miksi lähteä kiltatoimintaan?

Kiltatoiminnassa tutustut uusiin ihmisiin ja opit monia työelämässä tarpeellisia taitoja. Kiltatoiminta on hyvä tilaisuus kokeilla ja opetella aivan uusia asioita, sillä missään tehtävässä ei vaadita pitkää listaa esitietoja. Tehtävien työmäärä riippuu tehtävästä ja toimikunnasta, mutta yleisesti toiminta on hyvin joustavaa. Jos sinulla on kysymyksiä koskien kiltatoimintaa tai jotain tiettyä tehtävää, ota yhteyttä nykyisiin toimijoihin!

Runsaasti erilaisia tehtäviä

Killassa löytyy tehtäviä moneen lähtöön. Olitpa koodaaja, urheilija, kulttuurin ystävä tai ammattimainen juhlija, killasta löytyy tekemistä juuri sinulle. Toimihenkilönä pääset esimerkiksi

  • Edistämään opintoja ja abimarkkinointia
  • Luomaan ja ylläpitämään yrityssuhteita
  • Järjestämään juhlia ja saunailtoja
  • Luomaan suhteita muiden yliopistojen opiskelijoihin

Kilta tarjoaa palveluita

Tapahtumien, edunvalvonnan ja yrityskontaktien lisäksi kilta ylläpitää Maarintie 8:ssa sijaitsevaa kiltahuonetta, jossa kiltalaiset voivat viettää vapaasti aikaa opiskellen tai vapaa-ajan merkeissä. Kiltahuone on kaikille avoin tila, johon voi kuka tahansa vapaasti tulla rakennuksen aukioloaikojen puitteissa. Kiltahuoneella voi pelailla, lukea lehtiä ja nauttia kiltahuoneen myyntituotteista. Kiltahuoneella pidetään monesti kokouksia, peli-iltoja ja käytetään sitä myös opiskeluun. Tilavaan huoneeseen mahtuu tekemään monenlaista samaan aikaan!

Kilta toimittaa myös Sössöä, joka on Sähköinsinöörikillan oma kiltalehti. Lehti ilmestyy fyysisenä lehtenä pari kertaa vuodessa, ja lisäksi artikkeleita ilmestyy sähköisessä muodossa painettujen lehtien välillä.

Kiltalaisten omia projekteja varten kilta ylläpitää Otakaari 1:ssä sijaitsevaa Elektroniikkapajaa, josta löytyy tarvikkeita, työkaluja ja tilat monenlaisia töitä varten. Jos haluat tutustua tiloihin, ota yhteyttä pajavastaavaan!