Kunniajäsen Seppo Saastamoinen

Seppo Saastamoiselle on myönnetty kunniajäsenen arvonimi killan yleisessä kokouksessa

“Ketkä täällä on joskus kuullut Seppo Saastamoisesta?” Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikillan yleisen kokouksen puheenjohtaja kysyi eräässä kiltakokouksessa, ja sen seurauksena sai nähdä miten hymyt kaareutuivat kilta-aktiivien huulille, ja käsiä alkoi nousta ilmaan, kun killan eläköityneet hallituslaiset jonottivat puheenvuoroa kertoakseen hauskimpia tarinoitaan Sepon kanssa duunailuista. Seppo sai porukan hymyilemään ja innostumaan keskustelusta, vaikkei edes ollut paikalla. Näinhän se on aina ollut. Kuvailisin Seppoa killan asioita niin koululla kuin alan yrityksissäkin eteenpäin vievänä, innostavana ja inspiroivana kiltasupersankarina.

Seppo Saastamoinen on toiminut ELECin korkeakoulun yrityssuhdevastaavana yli kymmenen vuotta ja siinä tehtävässä Seppo on toiminut korkeakoulun puolella killan suurimpana supertukijana ja -kannustajana. Näin on ollut jo pitkään useamman vuosikymmenen ajan ja Sepon rooli killassa on noussut esille erityisesti viime vuosina SIK100-juhlallisuuksien alla. Kilta on viettänyt 100-vuotisjuhlavuottaan nyt jo useamman vuoden, korona tilanteen takia. 100-vuotisjuhlallisuudet ovat vaatineet paljon puurtamista kiltalaisten keskuudessa ja yksi osa-alue, missä tekemistä on riittänyt, on killan yrityssuhteet. Ahkerat kiltalaiset eivät onneksi ole jääneet yksin ison haasteen kanssa, vaan Seppo on ollut mukana keksimässä ratkaisuja, joka hetki aivan kuten on ollut jo monta vuotta.

Seppo on järjestänyt meille yrityskontakteja yhteistyösopimuksia varten vuosien ajan ja viimeisen muutaman vuoden ajan vieläkin tehokkaammin. Sen lisäksi, että Sepolta eivät koskaan ole kontaktit loppuneet kesken, on Seppo vieläpä tullut keskusteluihin mukaan auttamaan kiltalaisia tekemään mahdollisimman hyvät sopparit yritysten kanssa ja on vielä tarjonnut kyyditkin paikan päälle. Näissä keskusteluissa, kuten aina kaikkialla muuallakin, ei ole Seppo sanoja säästellyt kun hän on kehunut kiltalaisten ahkeruutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa nyt ja tulevaisuudessa. Jos diilit eivät siltikään ole meinanneet mennä läpi, Seppo on heittänyt diileihin lisää bonuksia yrityksille koulun puolelta, esimerkiksi Career Cafe -tapahtumien muodossa. Jos ei sittenkään joskus onnistunut, niin Seppo on aina jaksanut kannustaa seuraavaan tapaamiseen ja kontaktin luomiseen.

Seppo on myös varmistanut kautta kiltamuistin, että kiltalaiset ovat saaneet mahdollisimman paljon hommia koulun puolelta varainkeruutapahtumissa, joista kilta on aina tehnyt hyvät voitot, joiden avulla on voitu järjestää ja tukea vaikka mitä killan aktiviteettia.

Vuonna 2015 Sepolle myönnettiin kultainen ansiomerkki kiitoksena suuresta työstä, jonka oli jo siinä vaiheessa tehnyt killan eteen. Tämä ansiomerkki ei selkeästi painanut liikaa, eikä hidastanut Seppoa, vaan hänestä tuli vieläkin aktiivisempi killan asioidan edistäjä ja ystävä.