Hallituksen kuulumiset

8.12.2022

Ilmoitusasiat

PikoJoule oli viikonloppuna.

Kakku oli hyvää.

Ulkona on kiva sää pyöräillä.

SIKH23 eka kokous.

Kv-ISOja on löytynyt.

Toimikunnat ja tulevat tapahtumat

Puheenjohtaja: Aloitettu perehtyminen testamenttiin ja keskusteltu Mikon kanssa, halloped-haku on tehty, huomenna ensimmäinen kiltalounas, ensi viikolla tapaaminen EleNanon kanssa mahdollisesta laitossopimuksesta ja toimikuntien puheenjohtajien kanssa imagon nostattamisesta

Rahteeri:

Sihteeri: Emilian kanssa juteltu ja tullaan vielä käymään yhdessä sihteerin hommia läpi.

Rahastonhoitaja: Eskon kanssa juteltu ja kokonaiskuva hommista muodostunut.

FTMK: Kokoustettu edeltäjien kanssa ja suunniteltu tulevaa vuotta sekä kevään työnjakoa. ISOvastaavan kanssa kokous tulossa.

HTMK: Suunniteltu tulevaa kevättä, varsinkin tammikuun sitsejä. Paljon kysyttävää edeltäjiltä.

HVTMK: Tulevaa vuotta on suunniteltu ja kokoustettu parikin kertaa edeltäjän kanssa. Rantsun varaus vahvistui Avantouintisaunaan helmikuun alkuun.

OPTMK: Testamentti saatu Iikalta ja juteltu asioista. Halloped haut tehty. Kiltalounas perjantaina ja EleNano kokous tiistaina.

TPTMK: Pajan hankintoja pohdittu, ensi vuoden toiminta suunnitteilla.

UTMK: Kevään vaihtareille on löydetty jo riittävästi kv-ISOja, katsotaan saadaanko vielä lisää, haku loppuu lauantaina. Juteltu meidän ja AS:n tämän ja ensi vuoden vastuuhenkilöiden kesken ensi vuodesta ja kevään tapahtumista, tulee hyvä vuosi. Sovittu myös ensimmäinen UTMK23 kokous.

YTMK: Tommin kanssa käyty todella pikaisesti tämänhetkisiä projekteja, sekä ensi vuoden hommia. Pitäisi saada testamentti loman aikana, uusien sopimusten laatimista joululomalla. Tilavaraukset sovittu Tommin kanssa ja vahvistettu keväälle. Ensimmäinen tutustumiskokous toimikunnan kanssa ensi viikolla.

EXCUT: Selvitelty alustavasti 22 vuoden excubudjetteja. Ajateltu, että vuodelle 23 voisi laittaa excuille yhden könttä summan, eikä jokaiselle erikseen.

Killan varapuheenjohtajan valinta vuodelle 2023

Puheenjohtaja esitti Sakke Kangasta killan varapuheenjohtajaksi vuodelle 2023. Sakke Kangas oli käytettävissä tehtävään ja hänet valittiin killan varapuheenjohtajaksi vuodelle 2023.

Hallintoasiat

Vuosijuhlakorvaukset 2023:

Päätettiin, että kilta korvaa puolet korkeintaan kahden jäsenen edustuskuluista. Jos edustajia on vain yksi, kulut korvataan kokonaan. Mikäli edustajia on enemmän kuin kaksi, jaetaan tukisumma tasan lähtijöiden kesken. Kotimaan matkakuluista maksetaan puolet halvimmasta matkustustavasta. Ulkomaan matkustuskuluista sovitaan tapauskohtaisesti.

Vujukutsut:

Kopeda 28.1. Halukkaat: Aaron Löfgren, Pyry Vaara

Valittiin Aaron Löfgren ja Pyry Vaara edustamaan kiltaa.

Sähkökilta 4.2. Halukkaat: Juulia Härkönen, Nette Levijoki

Valittiin Juulia Härkönen ja Nette Levijoki edustamaan kiltaa.

Hammaslääkis 24.2. Halukkaat: Karoliina Talvikangas, Nette Levijoki

Valittiin Karoliina Talvikangas ja Nette Levijoki edustamaan kiltaa.

Avaintenhaltijat:

Ehdotettiin killan avaintenhaltijoiksi Tommi Sytelää ja Ville Lairilaa.

Tommi ja Ville olivat käytettävissä tehtävään ja heidät valittiin killan avaintenhaltijoiksi.

Cliq-avaimet annettiin Tommin vastuulle.

Talousasiat

Todettiin, että talousasiat käsittelee vuoden 2022 hallitus.

Talousarvion ja toimintasuunnitelman valmistelu aloitetaan. Tämän on oltava täysin valmis 24.1.2023.

Muut esille tulevat asiat

Kuulumiset pitää lisätä pöytäkirjapohjaan ja edellisen pöytäkirjan tarkistus merkitään kokousta edeltävänä iltana klo 20 mennessä. Poissaolosta ja ennakoidusta myöhästymisestä tulee ilmoittaa kokousta edeltävänä iltana klo 23.59 mennessä SIKH23-telegram kanavalle muodossa #poissaolo ja pvm. 5 minuuttia ennen kokouksen alkamista on vielä mahdollista saada 5 minuuttia lisäaikaa ilmoittamalla myöhästyminen SIKH23-telegram kanavalle muodossa #myöhässä. Pöytäkirja tarkastetaan klo 20 mennessä seuraavaa kokousta edeltävänä iltana. Sihteeri ylläpitää taulukkoa tarkastamisesta.

Kokousten ilmoittamattomista poissaoloista ja myöhästymisistä, kuulumisten ja pöytäkirjan tarkastamisen puuttumisesta tai myöhästymisestä, kokoustarjoilujen ja pollausten unohtamisesta sekä muista aikamääreiden laiminlyönneistä tulee sakkoa. Tätä voi kuitenkin soveltaa tapauskohtaisesti. Sakko on puoli pulloa kuohuviiniä (kuivaa/puolikuivaa, Alkon valikoimassa, nimessä ei saa olla kyrillisiä kirjaimia, arvo 5 €), ja jos vuoden lopussa kuohuviiniä on vielä juomatta, sovitaan, miten se korvataan. Hallituksen puheenjohtajalla on tuplasakko. FTMK:lle ja HTMK:lle tulee kummallekin edustajalle sakko kuulumisten unohtamisesta. Loppuvuonna sakoilla voidaan järjestää hallitukselle jotain kivaa. Sihteeri ylläpitää sakkolistaa.

Merkitään pöytäkirjaan, että äänestys on tapahtunut, mutta tarkkoja hallituksen jäsenten ääniä ei lähtökohtaisesti merkitä. Halutessaan voi pyytää, että oma äänestyksen tuloksesta eriävä mielipide merkitään pöytäkirjaan. Sihteeri lähettää kokouskutsut viikkoa ennen kokousta ja varaa kokoustilan. Pidätetään oikeus järjestää nopealla aikataululla kokous. Etänä osallistuminen kokoukseen on mahdollista hyvästä syystä ja lain sallimissa puitteissa. Kokoustarjoiluiden budjetti on 6 €/kokous. Kokoustarjoilu kiertää kaikilla hallituksen jäsenillä. Sihteeri ylläpitää vuorolistaa. Kaikki lisäävät oman syntymäpäivänsä hallituskalenteriin seuraavaan kokoukseen mennessä. Hallituslainen tuo tarjoilut kokoukseen, joka on omia synttäreitä lähimpänä.

Sihteeri lisää killan nettisivuille hallituksen pöytäkirjat normaalitilanteessa viikon loppuun mennessä. Sihteeri lisää kuulumiset killan nettisivuille uutiset-osioon parin päivän sisällä hallituksen kokouksesta. Kiltaa koskevaan keskusteluun käytetään Telegramin SIKH23-ryhmää ja SIKH-tiedotusta. Kiltaan liittymättömiin asioihin käytetään Telegramin SIKH23 LÖRS-ryhmää.

Sovittiin hallituksen vakiokokousajaksi tiistaisin klo 18.

Sovittiin, että hallitushärpäkkeen ehdotusdedis on 9.1.2023 klo 20.

Otettiin esille toimarihärpäke. Keskusteltiin asiasta ja jätettiin mietinnän alle.

Keskusteltiin kiltasopimuksen tiloista.

Sovittiin, että glögikutsuja ei järjestetä, sillä ne ovat liian lähekkäin minttukaakaokutsujen kanssa, jonne kutsutaan samat vieraat.

Kerättiin nimet ja henkilötunnukset Patentti- ja rekisterihallitusta varten.

Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään tiistaina 10.1.2023 klo 18.00.

Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 19.49.