Tervetuloa opiskelemaan Otaniemeen!

Tämä on fuksien oma etusivu ja olemmekin keränneet tänne kaikki tärkeimmät tiedot, joita fuksivuotenasi tarvitset. Tietysti kannattaa katsoa myös yleisiä sivuja, sillä tänne ei mahdu kaikki, mitä killassa tapahtuu.

Onnittelut hyvästä opiskeluvalinnasta

Olet tehnyt upean valinnan ottamalla askeleen matkalla, jossa sinusta ensin kehkeytyy teekkari ja myöhemmin diplomi-insinööri. Sinusta on juuri tullut tekniikan ylioppilas ja fuksi. Hieno saavutus, jota tietysti on syytä juhlia, ja tähän juhlaan paras sijainti on ehdottomasti Otaniemi. Tervetuloa!

Ensi askeleina suosittelemme, että liityt teille fukseille tehdyille Telegram-kanaville. Tästä tutustumaan fuksikavereihin ja ISOihisi ja tästä pääset tiedotuskanavalle.

Matka nimeltä Teekkarius

Teekkarin matka on jokaiselle oman näköisensä. Kilta, ylioppilaskunta ja Otaniemen muut järjestöt tarjoavat varmasti jokaiselle omanlaista tekemistä ja harrastusta. Olet nyt osa Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikiltaa ja me tulemme tukemaan sinua teekkariuden matkalla, jotta löydät juuri sinulle sopivat paikat, joissa vaikuttaa ja harrastaa. Jotta tämä onnistuisi, olemme esimerkiksi sijoittaneet sinut fuksiryhmään, johon tulet Orientaatioviikolla tutustumaan ja josta saat oman tukiryhmän uusiin seikkailuihin. Fuksiryhmääsi kuuluu myös muutama ISO. Heistä löydät lisää tietoa alempaa.

Kipparit
Fuksikapteenit

Me olemme fuksikapteenisi Aaron ja Kasper ja tulemme olemaan tukenasi sekä valvomassa suorituksiasi fuksivuoden seikkailuissa kohti teekkarilakkia, jonka voit ansaita mahdollisesti järjestettävänä Wappuna ensi keväällä. Jos sinulla on mitään kysymyksiä, ota ihmeessä meihin yhteyttä esimerkiksi Telegramissa tai sähköpostitse.

Hymyillään, kun tavataan!

Vaikka ensimmäiset päivät Otaniemessä saattavatkin tuoda tullessaan hupsuja ja kummallisia kokemuksia, älä säikähdä niitä! Ajan myötä palapelin palat muodostavat sinun näköisesi kuvan ja pääset itse vaikuttamaan siihen, miltä lopputulos näyttää.

Orientaatioviikko järjestetään 28.8.-1.9.2023, mutta jo ennen sitä sinulla on mahdollisuus tulla tutustumaan meihin, muihin fuksiehin ja ISOihin rennon Varaslähtöön. Varaslähtö fuksivuoteen järjestetään 19.8.2023. Siitä lisää Telegram-ryhmissä!

Aaron Löfgren

040 484 5418
aaron.lofgren (ät) sahkoinsinoorikilta.fi
@aaronlofgren

Kasper Skog

040 667 5266
kasper.skog (ät) sahkoinsinoorikilta.fi
@Skooogi

Killassa tapahtuu kaikenlaista!

Seuraa killan tapahtumia

Fuksiryhmät ja ISO-toiminta

SIK:n fuksit nauttivat hurmaavien ISOjen opastuksesta ja hellästä huolenpidosta omissa fuksiryhmissään.

ISOt ovat hiukan vanhempia opiskelijoita ja kiltalaisia, joiden tehtävänä on olla tukenasi fuksivuoden ajan. Ensimmäisenä päivänä teidät jaetaan noin kymmenen hengen fuksiryhmiin ja jokaiseen ryhmään kuuluu kolmesta viiteen ISOa, joista yksi toimii opintoISOna. ISOilta voit kysyä mitä vain opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyen. Vaikka he eivät tietäisi vastausta, he luultavimmin osaavat auttaa sinua vastausten löytämisessä.

Kuten sanottu ISOt tukevat sinua koko fuksivuoden ajan, mutta eniten tulet näkemään heitä Orientaatioviikolla, jolloin he kulkevat fuksiryhmäsi kanssa ympäri Otaniemeä ja avaavat ovia teekkariuden saloihin. He auttavat sinua myös löytämään opintojen aloittamiseen tarvittavat asiat ja tukevat esimerkiksi lukujärjestyksen tekemisessä ja kirjastokortin, sekä matkakortin ja opiskelijakortin hankkimisessa.

ISOt ovat myös kutsuttuna fuksivuotesi ensimmäiseen tapahtumaan, eli Varaslähtöön. Tule tutustumaan heihin jo siellä!